Lynhurtig temperaturmåling på tværs af online kanaler

Brexit: Det taler folk om, og sådan er stemningen

Written by Mikkel Normark

March 12, 2021

Go Back

Hvilke temaer dominerer agendaen på tværs af online medier? Og hvordan er stemningen lige nu – negativ eller positiv?

De spørgsmål kan du lynhurtigt få svar på ved hjælp af et nyt analyseværktøj.

Brug det til at måle dit brand, effekten af dine marketingkampagner eller som her - til at tage temperaturen på et aktuelt emne.

Brexit: Northern Ireland, Trade deal og EU topper den internationale agenda

På tværs af online medier; Twitter, nyhedssider, websider, online fora, LinkedIn og blogs er der særligt tre temaer, der går igen: Nordirland, handelsaftale og EU. Stemningen er overvejende positiv, når der bliver talt om de temaer.

Temaer som ”US”, ”quit” og ”brexit date” præger også debatten, ligesom ”hard brexit” og ”forgotten” bliver omtalt på forskellige kanaler. Her er stemningen mere negativ.

Vi kan også se præcis i hvilke kilder og i hvilken kontekst, de forskellige temaer fremgår og klikke os ind på indholdet.

The Guardian er førende, når det kommer til omtale af Brexit, men også på blogs og i personlige LinkedIn indlæg bliver Brexit diskuteret.

George Anders, senior editor, skriver bl.a. i en LinkedIn artikel, hvor han ser tilbage på de tendenser eksperterne forudsagde i december 2018:

"Our big-picture experts were sure-footed on everything from a global economic slowdown to the endless, slow-motion agonies of Europe's Brexit process. Our stock-market seers told us that Uber and Lyft would successfully go public, but after that, everything would turn into “the year of the pig.”

Og Salma Shah deler sit perspektiv på bloggen Conservative Home:

"Fewer people who associate with a single political party, Boris has had no time to form a record in government and no way of establishing a purpose beyond getting Brexit done."

Identificer triggers, der får stemningen til at ændre sig

Analysen viser også, hvordan stemningen har udviklet sig over tid. Her ligger det meget stabilt, dog med et lille peak om fredagen.

Det overblik kan give dig værdifuld indsigt i en før/efter måling, ligesom det giver en god indikation af, hvorvidt du er lykkes med at påvirke og præge folks opfattelse og online adfærd med en bestemt kampagne.

Sådan er analysen lavet

I analyseværktøjet Ensomnia har vi indtastet vores søgekriterier, i dette tilfælde ”Brexit”, og valgt et bredt udsnit af online kanaler og et tidsinterval på 30 dage. Efter at have trykket ”start analyse” har Ensomnia i løbet af få minutter lavet en analyse af alle de online kanaler, hvor ”Brexit” er blevet nævnt og præsenteret os for et samlet overblik.

Analyseværktøjet er dynamisk, og du kan opsætte det til at køre med et fast interval og dermed løbende blive forsynet med dugfrisk data på effekterne af dine marketing- og PR-indsatser.

Er du nysgerrig efter, hvordan dit brand bliver omtalt online?

Kontakt os for at høre mere om mulighederne og få en demo.